Tuholaistorjunta - Muurahaiset


 

Jos haluat eroon muurahaisongelmastasi, ota yhteyttä. 

 

Muurahaiset


Maassamme asustaa kymmeniä erilaisia muurahaislajeja. Muurahaisista useimmin ongelmia tuottavat lajit ovat sokerimuurahainen eli mauriainen, hevosmuurahainen sekä uusi tulokas faaraomuurahainen.

 

 

Sokerimuurahainen eli mauriainen

Sokerimuurahainen on yleisin ongelmia aiheuttava muurahaislajike Suomessa. Yleensä sokerimuurahaisen pesä löytyy ulkoa sokkelin vierestä, kivilaattojen alta tai muusta vastaavasta paikasta. Sisätiloissa se havaitaan yleensä ruuanhakumatkalta. Sokerimuurahainen on vaaraton, mutta tunkeutuu herkästi elintarvikkeisiin.

 

 

 

Sokerimuurahaisen tunnistus

 

Sokerimuurahainen on 4 mm pitkä, musta muurahainen

 

 

 

 

 

 

Sokerimuurahaisten torjunta

Sokerimuurahaisia vastaan suoritamme torjunnan ulkotiloissa ruiskutusmenetelmällä. Torjunta-ainetta levitetään ruiskuttamalla talon ulkosokkeli, kivilaatat olennaisista paikoista sekä mahdolliset pesäesiintymät.

Sisätiloissa käytämme kahta eri menetelmää. Mikäli sokerimuurahaisten määrä sisätiloissa on pientä, käytämme syötitysmenetelmää. Syötitysmenetelmä toimii siten, että asennamme syöttiasemia tiloihin joissa muurahaisia esiintyy. Mikäli käytämme syötitysmenetelmää, ei asiakkaan tarvitse varautua torjuntakäsittelyymme erikoistoimenpitein.

Mikäli sokerimuurahaisten määrä on taas iso, käytämme ruiskutusmenetelmää myös sisätiloissa. Tällöin torjunta-aineella käsitellään tilan lattialistat. 

 

Näin valmistaudut torjuntakäsittelyymme: (Ruiskutuskäsittely) 

Tyhjennä sekä lattialistojen että ulkosokkelin vierusta irtotavarasta - suuria esineitä ei kuitenkaan tarvitse lähteä siirtämään. 

Ota huomioon että tilassa, jossa torjuntakäsittely suoritetaan, ei saa oleskella seuraavan 2 tunnin aikana käsittelystä. Raskaana olevien naisten sekä astmasta kärsivien tulisi välttää oleskelua tilassa 5 tuntia käsittelyn jälkeen.

Lemmikkieläimien tulisi olla poissa asunnosta koko torjuntakäsittelyn ajan sekä 2 tuntia käsittelyn jälkeen.

Akvaariot tulisi peittää kankaalla sekä ottaa suodatinjärjestelmä pois päältä 2 tunniksi käsittelystä.

HUOM! Mikäli kysymyksessä on taloyhtiön tilaama torjuntakäsittely varmista, että olet joko itse paikalla tai että taloyhtiön avaimilla on pääsy asuntoosi.  

 

 

Hevosmuurahaiset

Hevosmuurahaiset ovat Suomen yleisin muurahaislajike. Hevosmuurahainen tekee pesän yleisimmin puun alaosiin. Sisätiloissa hevosmuurahaista tavataan, kun se tekee pesän rakennuksen puurakenteisiin. Hevosmuurahainen ei varsinaisesti syö puuta, vaan se rakentaa puumateriaaliin itselleen kulkuväyliä.

 

 


Hevosmuurahaisten tunnistus

 

Hevosmuurahainen on 6-18 mm pitkä musta muurahainen, jonka keskivartalo on tummanruskea.

 

 


Hevosmuurahaisten torjunta

Jos hevosmuurahaisia esiintyy sisätiloissa, kannattaa ottaa yhteyttä ammattilaisiimme. Jokainen hevosmuurahaisesiintymä on erilainen, joten hevosmuurahaisia vastaan tulee tehdä aina yksilöllinen suunnitelma.

 


Faaraomuurahaiset

Faaraomuurahainen on uusi muurahaislajike Suomessa, joka on tullut maahamme etelän maista. Suomessa faaraomuurahaista tavataan nykyään jo kaikenlaisissa ympäristöissä. Faaraomuurahainen on kaikkiruokainen, joka tekee pesän sekä useita etäpesiä. Tästä johtuen faaraomuurahaisten torjunta kotikonstein on äärimmäisen hankalaa.


 

 

Faaraomuurahaisten tunnistus

 

Faaraomuurahainen on äärimmäisen pieni, noin 2 mm pitkä muurahaislajike. Väritykseltään se on kellertävä, punertava tai jopa läpinäkyvä.

 

 

 

 

 

Näin valmistaudut torjuntakäsittelyymme

Faaraomuurahaiset on äärimmäisen hankalasti torjuttava muurahaislajike. Faaraomuurahaisten torjunnassa käytämme syötitysmenetelmää, jossa syöttiasemia asennetaan faaraomuurahaisten kulkuväylille. Syötitysmenetelmää käytettäessä asiakkaan ei tarvitse valmistautua torjuntakäsittelyymme. Jos torjuntakäsittelyn on tilannut taloyhtiö, asukkaan tulee pitää huoli että on itse paikalla torjuntakäsittelyn aikana, huolehtia lemmikkieläimet pois asunnosta sekä huolehtia että taloyhtiöllä on asuntoon sopiva avain käytössään (esim. yleisavain).