Tuholaistorjunta - Muurahaiset


Maassamme asustaa kymmeniä erilaisia muurahaislajeja. Muurahaisista useimmin ongelmia tuottavat lajit ovat sokerimuurahainen eli mauriainen, hevosmuurahainen sekä uusin tulokas faaraomuurahainen.

Mikäli haluatte päästä eroon muurahaisongelmastanne, ottakaa yhteyttä.

 

Sokerimuurahainen eli mauriainen

Sokerimuurahainen on yleisin ongelmia aiheuttava muurahaislajike Suomessa. Yleensä sokerimuurahaisen pesä löytyy ulkoa sokkelin vierestä, kivilaattojen alta tai muusta vastaavasta paikasta. Sisätiloissa se havaitaan yleensä ruuanhakumatkalta. Sokerimuurahainen on vaaraton, mutta tunkeutuu herkästi elintarvikkeisiin.

 

Tunnistus

Sokerimuurahainen on 4 mm pitkä, musta muurahainen.

 

 

 

Torjunta

Sokerimuurahaisia vastaan suoritamme torjunnan ulkotiloissa ruiskutusmenetelmällä. Torjunta-ainetta levitetään ruiskuttamalla talon ulkosokkeli, kivilaatat olennaisista paikoista sekä mahdolliset pesäesiintymät.

Sisätiloissa käytämme kahta eri menetelmää. Mikäli sokerimuurahaisten määrä sisätiloissa on pieni, käytämme syötitysmenetelmää. Syötitysmenetelmä toimii siten, että asennamme syöttiasemia tiloihin joissa muurahaisia esiintyy. Mikäli käytämme syötitysmenetelmää, ei teidän tarvitse varautua torjuntakäsittelyymme erikoistoimenpitein.

Mikäli sokerimuurahaisten määrä on taas iso, käytämme ruiskutusmenetelmää myös sisätiloissa. Tällöin torjunta-aineella käsitellään tilan lattialistat.

Näin valmistaudutte torjuntakäsittelyymme: (Ruiskutuskäsittely) 

Tyhjentäkää sekä lattialistojen että ulkosokkelin vierusta irtotavarasta - suuria esineitä ei kuitenkaan tarvitse siirtää. 

Ottakaa huomioon että tilassa, jossa torjuntakäsittely suoritetaan, ei saa oleskella seuraavan 2 tunnin aikana käsittelystä. Raskaana olevien naisten sekä astmasta kärsivien tulisi välttää oleskelua tilassa 5 tuntia käsittelyn jälkeen.

Lemmikkieläimien tulisi olla poissa asunnosta koko torjuntakäsittelyn ajan sekä 2 tuntia käsittelyn jälkeen.

Akvaariot tulisi peittää kankaalla sekä ottaa suodatinjärjestelmä pois päältä käsittelyn ajaksi.

HUOM! Mikäli kysymyksessä on taloyhtiön tilaama torjuntakäsittely varmistakaa, että olette joko itse paikalla tai että taloyhtiön avaimilla on pääsy asuntoonne.  

 

 

Hevosmuurahainen

Hevosmuurahaiset ovat Suomen yleisin muurahaislajike. Hevosmuurahainen tekee pesän yleisimmin puun alaosiin. Sisätiloissa hevosmuurahaista tavataan, kun se tekee pesän rakennuksen puurakenteisiin. Hevosmuurahainen ei varsinaisesti syö puuta, vaan se rakentaa puumateriaaliin itselleen kulkuväyliä.

Tunnistus

Hevosmuurahainen on 6-18 mm pitkä musta muurahainen, jonka keskivartalo on tummanruskea.

Torjunta

Mikäli hevosmuurahaisia esiintyy sisätiloissa, kannattaa aina ottaa yhteyttä meihin. Jokainen hevosmuurahaisesiintymä on erilainen, joten hevosmuurahaisia vastaan tulee tehdä aina yksilöllinen suunnitelmansa.

 

 

 
Faaraomuurahainen

Faaraomuurahainen on uusi muurahaislajike Suomessa, joka on tullut maahamme etelän maista. Suomessa sitä tavataan nykyään jo kaikenlaisissa ympäristöissä. Faaraomuurahainen on kaikkiruokainen, joka tekee pesän sekä useita etäpesiä. Tästä johtuen faaraomuurahaisten torjunta kotikonstein onkin äärimmäisen hankalaa.

Tunnistus

Faaraomuurahainen on äärimmäisen pieni, noin 2 mm pitkä muurahaislajike. Väritykseltään se on kellertävä, punertava tai jopa läpinäkyvä.

 

 

 

Näin valmistaudutte torjuntakäsittelyymme

Faaraomuurahaiset on äärimmäisen hankalasti torjuttava muurahaislajike. Faaraomuurahaisten torjunnassa käytämme syötitysmenetelmää, jossa syöttiasemia asennetaan faaraomuurahaisten kulkuväylille. Syötitysmenetelmää käytettäessä teidän ei tarvitse valmistautua torjuntakäsittelyymme. Mikäli torjuntakäsittelyn on tilannut taloyhtiö, asukkaan tulee vaan pitää huoli, että on itse paikalla torjuntakäsittelyn aikana, huolehtia lemmikkieläimet pois asunnosta sekä huolehtia että taloyhtiöllä on asuntoon sopiva avain käytössään (esim. yleisavain).

 

Mikäli haluatte päästä eroon muurahaisongelmastanne, ottakaa yhteyttä.