Tuholaistorjunta - Turkiskuoriaiset


Turkiskuoriainen on tekstiilituholainen. Toukkavaiheessa se elää useimmiten lattialistojen alla. Turkiskuoriaisen toukka syö tekstiilipölyä ja kuolleita hyönteisiä. Aikuisena kuoriaisena turkiskuoriainen esiintyy asunnoissa, useimmiten vaatekaapeissa ja pimeissä komeroissa.

Mikäli haluatte päästä eroon turkiskuoriaisiin liittyvästä ongelmastanne, ottakaa yhteyttä. 

Tunnistus

Pilkkuturkiskuoriainen on noin 5 mm pitkä, pyöreä, tumma tai musta kuoriainen, jonka selässä on nimensä mukaisesti valkoinen pilkku molemmilla puolilla.

Vyöturkiskuoriainen on noin 5 mm pitkä, pyöreä, tummanruskea kuoriainen. Vyöturkiskuoriaisen selässä on myös nimensä mukaisesti keltainen sahanterää muistuttava vyömainen kuvio.

 

Torjunta

Turkiskuoriaisten torjunnan suoritamme ruiskutusmenetelmällä. Ruiskutusmenetelmässä torjunta-ainetta levitetään ruiskuttamalla lattialistat sekä vaatekaappien alaosat. Torjuntakäsittelyn suoritamme 2 kertaa, noin 4 viikon välein toisistaan.

 

Näin valmistaudutte torjuntakäsittelyymme

Tyhjentäkää lattialistojen vierustat irtotavarasta - suuria esineitä ei kuitenkaan tarvitse siirtää. Tyhjentäkää myös vaatekaappien alaosat vaatteista.

Ottakaa huomioon että tilassa, jossa torjuntakäsittely suoritetaan, ei saa oleskella seuraavan 2 tunnin aikana käsittelystä. Raskaana olevien naisten sekä astmasta kärsivien tulisi välttää oleskelua tilassa 5 tuntia käsittelyn jälkeen.

Lemmikkieläimien tulisi olla poissa asunnosta torjuntakäsittelyn ajan sekä 2 tuntia käsittelyn jälkeen.

Akvaariot tulisi peittää kankaalla sekä ottaa sen suodatinjärjestelmä pois päältä käsittelyn ajaksi.

HUOM! Mikäli kysymyksessä on taloyhtiön tilaama torjuntakäsittely varmistakaa, että olette joko itse paikalla tai että taloyhtiön avaimilla on pääsy asuntoonne.

 

Mikäli haluatte päästä eroon turkiskuoriaisiin liittyvästä ongelmastanne, ottakaa yhteyttä.