Tuholaistorjunta - Sokeri- ja uunitoukka


Mikäli haluatte päästä eroon sokeri- ja uunitoukkiin liittyvästä ongelmastanne, ottakaa yhteyttä.

 

Sokeritoukka

Sokeritoukka on erityisesti kosteissa sisätiloissa esiintyvä haittaeläin. Sitä tavataankin normaalisti viemäreissä, keittiöissä, kylpyhuoneissa ja kellareissa. Sokeritoukka leviää putkistojen läpivientien kautta asunnosta toiseen erittäin vaivattomasti.

Tunnistus

Sokeritoukka on noin 1 cm pituinen hopean värinen suomukas haittaeläin.

 

Uunitoukka

Uunitoukka on sokeritoukkaa huomattavasti harvinaisempi, mutta esiintyy silti laajasti Suomessa. Uunitoukka vaatii elääkseen korkeamman lämpötilan kuin sokeritoukka. Tästä johtuen sitä tavataankin yleensä lämpölaitteiden ja uunien lähettyviltä.


Tunnistus

Uunitoukka on hieman sokeritoukkaa suurempi haittaeläin. Se on myös huomattavasti tummempi ja sen sivuilla on kellertävää karvaa.

 

Sokeri- ja uunitoukkien torjunta

Sokeri- ja uunitoukkien torjunnan suoritamme ruiskutusmenetelmällä. Ruiskutusmenetelmässä torjunta-ainetta levitetään ruiskuttamalla lattialistat, vaatekaappien alaosat, viemärit sekä keittiön allaskaapit. Torjuntakäsittelyn suoritamme 2 kertaa noin 4 viikon välein toisistaan.

 


Näin valmistaudutte torjuntakäsittelyymme

Tyhjentäkää lattialistojen vierustat irtotavarasta - suuria esineitä ei kuitenkaan tarvitse siirtää. Tyhjentäkää myös vaatekaappien alaosat vaatteista sekä keittiön allaskaapin alaosat.

Ottakaa myös huomioon että tilassa, jossa torjuntakäsittely suoritetaan, ei saa oleskella seuraavan 2 tunnin aikana käsittelystä. Raskaana olevien naisten sekä astmasta kärsivien tulisi välttää oleskelua tilassa 5 tuntia käsittelyn jälkeen.

Lemmikkieläimien tulisi olla poissa asunnosta torjuntakäsittelyn ajan sekä 2 tuntia käsittelyn jälkeen.

Akvaariot tulisi peittää kankaalla sekä ottaa suodatinjärjestelmä pois päältä käsittelyn ja varoajan ajaksi.

HUOM! Mikäli kysymyksessä on taloyhtiön tilaama torjuntakäsittely varmistakaa, että olette joko itse paikalla tai että taloyhtiön avaimilla on pääsy asuntoonne.

 

Mikäli haluatte päästä eroon sokeri- ja uunitoukkiin liittyvästä ongelmastanne, ottakaa yhteyttä.