Tuholaistorjunta - Sokeritoukka / Uunitoukka


 

Mikäli haluat eroon sokeritoukista, ota meihin yhteyttä.

 

 

Sokeritoukka

Sokeritoukka on kosteissa sisätiloissa esiintyvä haittaeläin. Sokeritoukkaa tavataan normaalisti viemäreissä, keittiöissä, kylpyhuoneissa ja kellareissa. Sokeritoukka leviää putkistojen läpivientien kautta asunnosta toiseen erittäin vaivattomasti.


Uunitoukka

Uunitoukka on sokeritoukkaa huomattavasti harvinaisempi, mutta esiintyy silti laajasti Suomessa. Uunitoukka vaatii elääkseen korkeamman lämpötilan kuin sokeritoukka. Tästä johtuen uunitoukka tavataankin yleensä lämpölaitteiden ja uunien lähettyviltä.

 

Sokeritoukan tunnistus

Sokeritoukka on noin 1 cm pituinen hopean värinen suomukas haittaeläin.Uunitoukan tunnistus

Uunitoukka on hieman sokeritoukkaa suurempi haittaeläin. Se on myös huomattavasti tummempi ja sen sivuilla on kellertävää karvaa.

 

Sokeritoukkien ja uunitoukkien torjunta

Sokeritoukkien / uunitoukkien torjunnan suoritamme ruiskutusmenetelmällä. Ruiskutusmenetelmässä torjunta-ainetta levitetään ruiskuttamalla lattialistat, vaatekaappien alaosat, viemärit sekä keittiön allaskaapit. Torjuntakäsittelyn suoritamme 2 kertaa noin 4 viikon välein toisistaan.

 


Näin valmistaudut torjuntakäsittelyymme

Tyhjennä lattialistojen vierustat irtotavarasta - suuria esineitä ei kuitenkaan tarvitse lähteä siirtämään. Tyhjennä myös vaatekaappien alaosat vaatteista sekä keittiön allaskaapin alaosat.

Ota huomioon että tilassa, jossa torjuntakäsittely suoritetaan, ei saa oleskella seuraavan 2 tunnin aikana käsittelystä. Raskaana olevien naisten sekä astmasta kärsivien tulisi välttää oleskelua tilassa 5 tuntia käsittelyn jälkeen.

Lemmikkieläimien tulisi olla poissa asunnosta torjuntakäsittelyn ajan sekä 2 tuntia käsittelyn jälkeen.

Akvaariot tulisi peittää kankaalla sekä ottaa suodatinjärjestelmä pois päältä 2 tunnin ajaksi käsittelystä.

HUOM! Mikäli kysymyksessä on taloyhtiön tilaama torjuntakäsittely varmista, että olet joko itse paikalla tai että taloyhtiön avaimilla on pääsy asuntoosi.