Tuholaistorjunta - Luteet


Lude, samoin kuin luteen toukkien eri vaiheet, imevät ihmisestä verta usein ihmisen nukkuessa. Luteen puremasta ei suurimmalle osalle ihmisistä tule seuraamuksia, mutta joillekin se saattaa aiheuttaa turvotusta, kutinaa tai paukamia. Ludetta havaitaan nykyään ympäri Suomea. Yleisimmin se tulee mukana vierailulta paikkoihin, joissa ludetta esiintyy, kuten esimerkiksi asunnosta toiseen tai ulkomaan matkoilta.

 

Mikäli haluatte päästä eroon ludeongelmastanne, ottakaa yhteyttä.

 

Tunnistus

Lude on 2-5 mm pitkä (aikuinen yksilö saattaa olla jopa 8 mm pitkä) ja litteä haittaeläin. Useimmin väritykseltään lude on ruskea, mutta ravitsemattomat luteet saattavat olla huomattavasti vaaleampia, lähes värittömiä.

 

 

Kartoitus

Arvelluttaako tilanteenne?

Halutessanne ammattituholaistorjujamme kartoittavat asuntonne ludetilanteen. Käytössämme on uusimmat ja tehokkaimmat menetelmät. Otamme mukaan tarvittaessa myös ludekoiran, jonka jäljiltä yksikään lude ei jää löytämättä.

 

Torjunta

Luteiden torjunta on äärimmäisen haastavaa, sillä lude pystyy elämään pitkiä aikoja ravinnotta tilojen erilaisissa raoissa ja halkeamissa.

Luteiden torjunnassa käytämme ruiskutusmenetelmää, joka suoritetaan keskimäärin 2-4 kertaa noin viikon välein.
Ruiskutusmenetelmällä käymme läpi tilassa esiintyvät raot ja halkeamat, jonne lude on saattanut piiloutua. Luteiden torjunnan yhteydessä on mahdollista, että tiettyjä huonekaluja, kuten sänky, joudutaan hävittämään.

Luteiden torjunta on aina yksilökohtainen projekti, joten ludeongelman kohdatessanne, ottakaa yhteyttä meihin. Me teemme teille juuri oikeanlaisen torjuntasuunnitelman.

 

Mikäli haluatte päästä eroon ludeongelmastanne, ottakaa yhteyttä.