Tuholaistorjunta - Luteet


 

Ludeongelma asunnossasi? Ota yhteyttä.Lude

Lude, samoin kuin luteen toukkien eri vaiheet, imevät ihmisestä verta usein ihmisen nukkuessa.
Luteen puremasta ei suurimmalle osalle ihmisistä tule seuraamuksia, mutta joillekin se saattaa aiheuttaa turvotusta, kutinaa tai paukamia.
Ludetta havaitaan nykyään ympäri Suomea. Yleisimmin se tulee mukana vierailulta paikkoihin, joissa ludetta esiintyy, kuten esimerkiksi asunnosta toiseen tai ulkomaanmatkoilta.Luteen tunnistus

Lude on 2-5 mm pitkä (aikuinen yksilö saattaa olla jopa 8 mm pitkä) ja litteä haittaeläin. Useimmin väritykseltään lude on ruskea, mutta ravitsemattomat luteet saattavat olla huomattavasti vaaleampia, lähes värittömiä.


 

 


Luteiden kartoitus

Arvelluttaako tilanteesi? Halutessasi ammattilaisdesinfektorimme kartoittaa asuntosi ludetilanteen. Käytössämme on uusimmat ja tehokkaimmat menetelmät. Käytössämme on tarvittaessa myös ludekoira, jonka jäljiltä yksikään lude ei jää löytämättä.

 

 

Luteiden torjunta

Luteiden torjunta on äärimmäisen haastavaa, sillä lude pystyy elämään pitkiä aikoja ravinnotta tilojen erilaisissa raoissa ja halkeamissa.
Luteiden torjunnassa käytämme ruiskutusmenetelmää, joka suoritetaan keskimäärin 2-4 kertaa noin viikon välein.
Ruiskutusmenetelmällä käymme läpi tilassa esiintyvät raot ja halkeamat, jonne lude on saattanut piiloutua. Luteiden torjunnan yhteydessä on mahdollista, että tiettyjä huonekaluja, kuten sänky, joudutaan hävittämään.

Luteiden torjunta on aina yksilökohtainen projekti, joten ludeongelman kohdatessasi ota yhteyttä ammattilaisiimme, jotka tekevät sinulle juuri oikeanlaisen torjuntasuunnitelman.

 

Jos haluat eroon ludeongelmastasi, ota yhteyttä.