Tuholaiset


Mitä tuholaiset ovat?

Tuholaisiksi voidaan laskea kaikki eläinmuodot, jotka aiheuttavat joko fyysistä tai esteettistä haittaa ihmisille asuinrakennuksissa, pihamaalla tai teollisuudessa. Suomessa kotitalouksien yleisimpiä tuholaisia ovat lutikat, sokeritoukat, turkiskuoriaiset ja jyrsijät. Yleensä tuholaiskannan tarvitsee kasvaa suureksi ennen kuin niistä tulee ihmiselle haitallisia. Useassa tapauksessa tuholaisten hävittäminen muodostuu vaikeaksi ja siten onkin suositeltavaa ottaa yhteyttä alan ammattilaiseen. Me täällä Antitecissä olemme juuri sitä varten!

  

Mistä tuholaiset tulevat?

Monet pahimmista elintarvikkeiden tuholaisista ovat alunperin kotoisin ulkomailta, mutta ne ovat päässeet maassamme pysyvästi pesiytymään erilaisiin tuotantolaitoksiin ja varastoihin. Näistä ne saattavat kulkeutua tuotteiden ja pakkausmateriaalien mukana kaupan eri portaiden kautta aina kuluttajan kotiin saakka. Useiden tuholaislajien yksilöitä kulkeutuu jatkuvasti lisää maahamme tuontitavaroiden mukana. Vähittäiskauppa toimii usein vain välirenkaana tässä kiusallisessa ketjussa. On myös paljon lajeja, jotka ovat täysin luonnonvaraisia maassamme ja kulkeutuvat kiinteistöihin aivan luonnollista reittiä, eli lentämällä tai muulla tavalla kulkeutumalla ulkotiloista sisätiloihin.

 

Miten tunnistan tuholaiset?

Tuholaiset on helpointa tunnistaa tuntomerkkien perusteella. Tunnistuskaaviomme avulla on helppo tunnistaa eri tuholaiset.

 

Mikäli kaipaatte lisätietoa tuholaisista tai tarvitsette palvelua niiden torjuntaan, ottakaa yhteyttä.